Christmas time

Den:2011-12-21 Kl: 23:10:11 / Musik / Kommentarer: 1


En julig och mysig julsång!

Lov i dalarna

Den:2011-12-21 Kl: 22:39:00 / Daylife / Kommentarer: 2
Redovisningarna är avklarade och sista fredagen i skolan bjöd på en mysig julavslutning. Jag och några till i klassen lyckades få både lärare och elever att falla pladask av skratt när vi 'uppträdde' med vårt Harry Potter vs höstshow-Spex. Har man någonsin sett en Belltrix sjunga sweet dreams eller Dementorerna sjunga Kiss med Tom Jones? En glad sista dag med juleskratt och julefika blev det av! :) (Dåligt med bilder? Ja, men ibland vill man bara hinna njuta av sina fina stunder). 
Nu kan vi lägga höst-terminen bakom oss och framför oss ser vi ett glatt, gott och mycket välkommet lov. Home - de la familia, efter åtta timmars tågresa.
Men åh.. vad det mås bra nu. Jag har hunnit kramat om pappa ordentligt nu. 
Här i dalarna har vi hunnit smaskat på julbord ute, inhandlat och slagit in
juleklappar, myst med glögg & lussekatt, tittat på julkalender, tagit en sväng om med sparken, julebakat och julestädat, besökt farmor och farfar, och fingrat många timmar på pianot. Det här är lov, och jag mår bra! 
Men det finns en väldigt saknad mamma i mitt hjärta som fattas hos oss här hemma. Den bästa för mig.
Älskade älskade älskade <3 Känns inte som förr, tiderna förändras. 
Men jag är glad över hur rik jag är på andra hjärtesjälar runt omkring mig, hela familjen och vännerna. Jag är tacksam.  
Är väldigt säker på att mamma sitter och läser sagor för de yngre i himlen, ler med sitt vackra ansikte. Det tror jag.

Goder Afton

Den:2011-12-13 Kl: 18:35:56 / Daylife / Kommentarer: 1
Morgonen började med Lucia från Göteborgs Domkyrka i Rasmus TV-ruta, inte samma sak som att titta på riktigt, men julkänslan fanns ändå där! Väldigt fint måste jag säga! Morgonen fortsatte med ett ljuvligt avsnitt på julkalendern, som vanligt spännande och mysipysit!

På balettlektionen idag fick vi ta del av en koreografi som var blandad balett och lyrisk jazz, med en underbar låt (som jag inte minns namnet på). Ja, man blev full av energin hela dagen efteråt. Utvärderingarna har gått bra så bra, jag känner mig nöjd, och taggad på nästa termin. Nu ska här övas galna låtar vill jag lova!

Och se vad jag hittade på dörrmattan innanför dörren när jag kom hem, en julig och röd julklapp från min fina Jasmina! Tänk vilken underbar vän jag får ha, min barndomsvän som jag saknar, saknar så! Julklappen ska under granen bums när jag kommit hem. Lovet får komma nu, so I can hug you my dear!
Jag har införskaffat mig en väldigt god och pepparkakig fil, annorlunda och god var den! Jag tänkte säga, ett smaskigt tips såhär i vintertid!
Nu ska jag sjunga lite julsånger, och senare bege mig mot Edvin för att vila ögonen på Phantom of the Opera!


Musikalduetter

Den:2011-12-12 Kl: 22:15:34 / Musikal / Kommentarer: 0

Musikalduettredovisningarna är klara, färdiga, and they are gone! Förundras hela tiden av min klass som alltid gör ett galet bra jobb, verkligen Hela bunten! Jag var tvungen att smyga fram några små bilder. Jag och Juice skötte oss också bra, visserligen hade jag lite för många fjärilar i magen som vägrade flyga ut. men Malin tyckte det var tiptop, det är ett bra tecken det! Det har varit en bra dag, men väl hemkommen föll jag pladask i sömn i soffan, och där försvann tre timmar av min lediga månsdagskväll, men det var väl välbehövligt kanske. Men å andra sidan är jag pigg nu, så jag tror inte att det kommer säga ''pladask'' direkt när jag nu snart ska dyka i säng. Jag borde ha knytit mig vid denna tid, åtminstone ligga i sängen och fundera lite!
Imorgon tutas det på med balett, drama och utvärderingar. Four more days to Christmas holiday! Jag ler, med hela munnen!


Grabbkväll & pax de deux

Den:2011-12-11 Kl: 17:38:41 / Ska vi dansa? / Kommentarer: 1

Lördagskvällen bjöd på grabbkväll hos grabbarna grus. Det blev nämligen Tv-spel med en hel del 'pang pang'. Efteråt varvade vi ner med det betydligt snällare spelet ''med andra ord'', en varm och busig kväll blev det av!

Today, lovely sunday, third advent, blev fullt upp med att öva dans, stämmor och musikaldanser, (nu längtar jag verkligen tillbaka till de där lugna och fridfulla söndagarna). Men till råga på allt har det gått väldigt bra, särskilt med dansduetten, jag och Julie har lagt upp hela sjoket genom en hel historia då den går från wild & crazy till ett Contemporary-stuk. Vi är så gott som klara nu, det här känns bra!
 
Snart står ''jag vet vad han vill'' på tur att övas, för imorgon är det redovisning och då ska känslan, uttrycket, & rösten finna sig på sin plats! Sista krutet nu på sista veckan. Heja heja!
   

Följ min blogg med Bloglovin )


Börjar bubbla lov...

Den:2011-12-10 Kl: 18:41:09 / Ska vi dansa? / Kommentarer: 1

Idag är jag en trött en, jag tror det börjar bubbla lov i öronen på mig, kroppen har börjat ställa in sig på viloläge. 
Lovet får vi om en vecka, därför passade jag och Julie på att pussla vidare på duetten vi har ihop. Jo, snart är den en kompackt vara vill jag lova. Bra blir den.
Denna termin har gått fort som blixten, vart tog den vägen? Snart står sommaren utanför dörren och väntar, då bör man ha ordnat sig ett arbete tills dess. Kruxet är bara hur? Därför har jag börjat snickra fram ett CV och ett personligt brev. Det måste man ha om man ska komma någonstans. Jag har fått lite design-hjälp av min vän Olof, som både kan det ena och det andra. Jag har nog aldrig haft ett så fint CV som detta, nu kan man åtminstonne inte bara bläddra förbi det bland alla 100 andra ansökningsbrev. Det är ju en bra bit på vägen iallafall!


(Julia råkade fastna i en av lamporna i taket och fick en el-chock.. därav håret)


Amanda Fondell - All this way

Den:2011-12-10 Kl: 11:15:15 / Musik / Kommentarer: 0

En söt 17-åring med en galet bra röstl!!

Something new

Den:2011-12-07 Kl: 23:03:44 / Ska vi dansa? / Kommentarer: 0

Regissören till julkalendern har verkligen tänkt till, för jag är helt såld på den. Älskar den!! Vår dagliga rutin- Julmys hos Rasmus och balettpass innan skolan, den fungerar utmärkt!
 
Idag var det dock låst på skolan kl 8.00 så vi tog oss friheten att börja baletta utanför för att hålla värmen vid liv. Hal is, kängor och tjockjacka är kanske inte den bästa kombinationen när man vill känna sig vig, fin och balanserad. Men det är ju inte fel att prova något nytt ibland, det är nyttigt har jag hört! Ett 'Håll igång pass' blev det åtminstonne!

ÅH.. idag hade vi ett ljuvligt danspass! Vi skulle arbeta i par, i en försälskad dansstil - lyrisk jazz. En underbar koreografi med två lyft som jag och Fredrik satte mitt på pricken! Måste erkänna att jag varit lite tillbakadragen gällande just lyft osv, men efter denna dag rann den känslan helt av och detta var absolut det roligaste jag gjort på många veckor!
Frida och jag avslutade dagen med lite äppel-glögg och pepparkakor hos mig. Fina Frida, är en rar och klok kvinna! Ja jag har utan tvekan världens bästa granne!!
Godnatt godnatt


Å hej och hå! Vick, Edvin och Chris!


Cooker

Den:2011-12-06 Kl: 22:24:51 / Daylife / Kommentarer: 2

Hejsan hejsan!
Min dag på skolan har varlit ljuvlig, allt har gått som smäck rakt igenom. Både sångduetten och dansduetten känns som att det kommer bli riktigt bra! Jag är glad att jag delar Josefin och Julia genom detta, duktiga flickor!  

Imorse installerades min nya spis som jag beställt från HSB. Jo jag saknar ju min antika tjusiga spis, det gör jag. Jag gillade verkligen knapparna och ja hela designen skarpt, men det är ju faktiskt insidan som räknas, den var helt enkelt för lat och grinig. Nu har jag fått in min alldeles skinande Electrolux-spis.  Ja nu kan jag tom se maten genom ett fönster när den värms, praktiskt och bra!före                                                                                efter


Snöflingor

Den:2011-12-05 Kl: 20:56:30 / Daylife / Kommentarer: 1

Alla i Bjärnum ropar: DET SNÖAR!!  Ja, det är sant, det är faktiskt så att de första riktiga snöflingorna har
landat över lilla Bjärnum som på ett riktigt julkort! Det knaprar och knastrar sådär vintermysigt när man plumsar på vintergatorna nu. Bort med de gröna gräset och hit med snöbollarna, det är så det ska va såhär års, Ja! :)Legally Blonde

Den:2011-12-05 Kl: 00:20:03 / Musikal / Kommentarer: 0

Julkalender-mys följt av nyhetsmorgon hos Rasmus med Frida & Chris,
med ett direkt balettpass efteråt,
det är nu ispikat i vårt dagliga schema innan skolan.
En klockren morgonvana fram till jul-lovet tycker jag. :)


Helgen har bjudit på både de ena och de andra.
Fredagskvällen gav en trevlig stund med fem vackra damer hos
Izabell som slutade med samtal om framtiden. Ja och sånt
kan diskuteras länge och väl om man heter Viktoria,
det var precis det det gjorde.
Lördagen fick bli ett två timmars danspass med Julia som sedan
ledde till lite party hos Joanna o Emma.
Himla trevlig kväll.
Söndagen slukades upp av resan mot Malmö,
för att inta nöjesteatern och se Legally Blonde.
Jag blev imponerad och satt som fastklistrad hela föreställningen.
Roligt, det var det. :)
Min favorit-karaktär var helt klart Paulette - en pratglad hårfrisörska
med grov skånsk dialekt och en underbar outfit!
Pigg och glad är man nu, efter en rosa musikal full av leenden!
Fick även träffa några av huvudrollerna efteråt, bl.a Elle Woods-
Kaisa Hammarlund, Emmet Forrest - Andreas Lundstedt,
Paulette - Nina Pressing.
Väldigt spännande och höra vad de hade att säga om föreställningen
och musikal-livet i sig, kan lova att man blev inspirerad.
Imorgon börjar en ny skolvecka, ett steg närmare.
I bilderpaketet: Josefin, Amanda, Joakim, Izabell, Annie, Mira, Emilia, Julie, Sara, Frida och jag.Schoolgirl

Den:2011-12-01 Kl: 22:38:10 / Daylife / Kommentarer: 0
Underbara december är kommen!
I morgonenqvisten tassade jag, Frida (som bor i lägenheten under mig) och Christoffer hem till Rasmus (som bor i trappuppgången bredvid) för att inta oss en plats framför Julkalenderm, med tända ljus, go-frukost och mysifiltar. mm.. Jag blev alldeles lycklig när jag insåg att årets 'tjuvarnas jul' verkligen verkar vara en ''riktigt traditionell julkalender''. Julig, hjärtlig och frostig, precis så det ska va! Nöjda och belåtna begav vi oss till skolan för ett balett-pass på 40 min innan 'Röst & Tal' som stod först på schemat denna första decembermorgon. Ja, en riktig skolnörd har jag gått och blivit när jag insett att jag inte kommit hem från skolan tidigare än 20.00 denna vecka, men det trivs jag med, helt och hållet!
Jag spelade in låten 'Skinny Love - Bon Iver' idag i studion med snälla Jesper. Ja, efter fys-passet igår så hade jag väl inte de bästa stödet i sången direkt, fick istället klämma i från tårna, och ibland funkar inte det lika bra. ;)
Nej får lägga en varm kudde på lilla magen, för skratta ska man minsann göra smärtfritt. :)
Jag tror nog att sömn också kan vara en bra lösning, vi säger så. Godnat godnatt!


RSS 2.0